Κοινωνία Παρασκευή 6/11/2020, 12:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Πυρετός» αγορών εν όψει του αυριανού lockdown

Κόσμος στέκεται στην ουρά έξω από εμπορικά καταστήματα, στην Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 11 Μαΐου 2020. Σήμερα έγινε το άνοιγμα των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου με βάση το χρονοδιάγραμμα της άρσης των μέτρων που είχαν ληφθεί για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού στην Ελλάδα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Εν όψει του καθολικού lockdown που θα τεθεί σε ισχύ από αύριο τα ξημερώματα, οι Αθηναίοι σπεύδουν στα καταστήματα για ψώνια της τελευταίας στιγμής, αλλά και για να εφοδιασθούν για τα απαραίτητα.

Το απόγευμα της Πέμπτης αλλά και σήμερα το πρωί ήταν μεγάλη η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, με τους καταναλωτές να σχηματίζουν ουρές σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, ενώ μεγάλη ήταν και η προσέλευση στα καταστήματα ρούχων, αθλητικών ειδών και βιβλιοπωλεία, σπεύδοντας να επωφεληθούν και από τις εκπτώσεις.

Η βιασύνη για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής εν όψει του lockdown είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της Αθήνας. Οι οδηγοί έπρεπε να οπλισθούν με υπομονή τόσο χθες το απόγευμα, όσο και σήμερα το πρωί.

Αντίστοιχο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και πριν από την εφαρμογή του lockdown στη Θεσσαλονίκη.

Aπό το πρωί παρατηρείται αυξημένη κίνηση και στους σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, με τους φοιτητές να αποχωρούν, επιστρέφοντας στα σπίτια τους.

AD HERE
AD HERE